Kinderdagverblijf Koetjes & Kalfjes

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf Koetjes & Kalfjes is gevestigd aan de achterkant van de boerderij met prachtig uitzicht op het weiland. Het biedt ruimte aan 2 verticale groepen kinderen van de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Het kinderdagverblijf

Ons kinderdagverblijf heeft een huiselijke sfeer en straalt daardoor rust en geborgenheid uit. De leefruimtes grenzen aan de tuin zodat de kinderen worden geïnspireerd om lekker naar buiten te gaan. Onder begeleiding van ons professionele medewerkers mogen alle kinderen naar de koeienstal om de dieren te bekijken de boer helpen met voeren en natuurlijk kalfjes aaien.

Binnenruimte

De basis van de binnenruimte heeft een rustige uitstraling door het kleurgebruik op de muren en deuren, op deze manier wordt uw kind niet onnodig afgeleid. Ook hebben we dit geprobeerd door buiten naar binnen te halen. Dit hebben we gedaan door veel lage ramen te gebruiken zodat ze de trekker rond kunnen zien rijden en de koeien in de wei zien staan.

Buitenruimte

Wij gaan zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten, ook als het minder goed weer is. Wij stimuleren uw kind om zelf zijn fantasie te volgen, zelf te laten ontdekken wat het weer, de natuur en de dieren te bieden hebben. Uw kind krijgt de ruimte om zich heerlijk te bewegen. Hiervoor is speciale kleding aanwezig (overalls en ‘s winters skipakken).

Slapen in de buitenlucht

Wij bieden de mogelijkheid om in speciaal daarvoor ontwikkelde buitenbedjes te slapen. Veilig buiten slapen in de frisse buitenlucht zorgt voor meer weerstand door een grotere opname van vitamine D.

Onze visie

Kinderdagverblijf Koetjes & Kalfjes is aangesloten bij de Verenigde Agrarische Kinderopvang (VAK) . Dit is een landelijke coöperatie voor kinderopvang op de boerderij. Wij werken volgens hun richtlijnen, handboeken en protocollen.